office@koral99.com +359 2 931 37 34 | +359 882 999 473
gealan_logo_koral99_bg

Gealan e немска компания, производите на иновативни профилни системи от PVC за прозорци, входни врати и плъзгащи врати. Gealan е основанa от Адам Фикеншер през 1921 година, като завод за преработка на вълна.  През 1956 се поставя началото на обработката на термопластични материали. Първата профилна система за производство на прозорци е разработена през 1968 година, под името Gealan, което по-късно става и име на компанията.

През 1980 година е разработен цветен профил наречен Аcrylcolor. Процесът на ко-екструдиране на оцветено акрилно стъкло с PVC профил е важна иновация за компанията която осигурява продукт с висока устойчивост на атмосферни влияния и устойчивост на оцветяването. В следващите 30 години компанията се разраства значително – отворен е нов завод в Тана, Тюрингия и търговски производствени и логистични центрове в Полша, Русия, Румъния, Хърватска, Франция и др.

Профилните системи Gealan се характеризират с редица иновативни патентовани технологии. Acrycolor – уникално покритие, цветове които се характеризират с висока износоустойчивост. STV – static dry glazing (позволява лесно производство на голямогабаритни прозорци) IKD – intensive heat insulation (технология с впечатляващи изолационни показатели). Освен високото качество и иновативните технологии Gealan поставя ударението върху зеленото производство и запазването на природата и околната среда.